breath in, breathe out

anna järvinen och annika norlins tolkning utav with every heartbeat;

tack mattan.

ever ever after hanging by a moment

sista dagen utav en fortgående månad med både bestyr men mest engagemang och lyckosamhet. dagen som gått idag, och dagen som gick igår bestod och har bestått utav skratt. varje andetag har resluterar i ett fnitter eller anfall. skitsnack som allvarliga diskussioner. frågor och svar om framtid, kärlek, framgång och livet som helhet. två dagar som i en bubbla med mathilda har gjort mig gott och gett mig träningsverk i magen.

this is not the sound of a new man or a crispy realization, it's the sound of the unlocking and the lift away, your love will be, safe with me



tjejen som läser mellan mina rader, snart är hon här. en och en halvtimme. jag väntar lyriskt.


white winter hymnal

jag försöker samla mig mod till att spika upp ett par ramar på min vägg. jag tycker sådant är obehagligt och drar mig därför för det. inte nog med att väggen kan rasa i samspel med min klumpighet, men också att det kan bli snett och inte alls bra är också en faktor jag tar i beakting. förövrigt väntar jag sällskap. mattan kommer hit för mys och jag ska stå som i en romantisk film och vänta på henne på perrongen. föresten blev jag överlycklig runt 04.04 inatt. you rock my world som pacey sa till audrey i sista avsnittet utav dawsons creek som jag nyss såg.

and i´m so sick of lovesongs

föresten, innan sömnen sveper över mig måste jag berätta. läste nyss att prodigy ska släppa nytt. jag minns när jag såg deras musikvideo till firestarter på voxpop och blev livrädd. flashbacks.

killing loneliness

äventyren lämnade aldrig madelene och gustavs lägenhet, inte heller vinet fyllde sin funktion mer än ifrån en väska slängd i hallen. men jag har lärt mig nya ord, och även blivit mållös utav hysteri. skrattat med tårar i ögonen, och fått gåshus utav små tjejer med stearinljus i sin hand. allt detta är meningslöst strunt för er del, men det sammanfattar min kväll. en lärom kring dialekter, främst elins skånska. molla föralltid i mitt hjärta. om man ändå hade varit barn i trelleborg.. en perfekt fredag i all sin mysighet och såhär ser lund i all sin glans och mörker. det stank öl och folk var odrägliga men jag tryckte av några manuella kort ifrån en bro högt över stad, sus, ljus och bus;



tomorrow can wait

efter att ha köpt corona till mattan innan idag, och nu fått sms utav julia som bjuder till party blir man definitivt sugen. vinet på kylning hägrar men får sparas på. en vit helg var längesedan och nog väldigt behövlig. men vem vet, klockan är bara barnet när röstningen av avslutad vid halv elva. kanske kan jag locka med mig elin på äventyr? hur som peppar jag till vad än kvällen erbjuder med remixer utav allt möjligt. itunes blandar och är dj. just nu tror jag mig höra justin timerlake och uffie sammanstråla borta vid köksbordet.

make up the breakdown

denna eftermiddag får hot hot heat mig att minnas tider för längesedan. jag nästan småler när jag tänker på associationerna. idag började jag dagen med en fredagsfika i vanlig ordning och avslutar den i norr med bakad potatis och härligt sällskap. helt plötsligt var här nästan mörkt, vad tog tiden vägen? måste julpynta innan det är dags att cykla.


laugh out loud

om man orkar vänta sig igenom en reklamsnutt, tystnad samt buffring (abnormalt underligt ord förövrigt) så får man svaret på vad jag skrattar åt ikväll. dålig humor kanske men min förkärlek för mackor tycker det här var det roligaste på länge. "ja men man gör bröd utav gräs";

and so we danced, we forgot, what was real and what was in our minds


nu är det fan jul i mitt hus. pepparkakor och ädelost tills man blir tjock och inte orkar mer. inte att förglömma, ett glas mjölk också. och att jag spenderat på tok för mycket pengar på två dagar. ruinerad är ett annat ord för min situation. men, gammalt skit ifrån slöjden räknas fortfarande som gulliga och genomtänkta julklappar va? familjen?

love turns water into wine

kära vänner, domedagen var inte så farlig som den lät. min passion för överdrift gick väl till överdrift så att säga. idag var dagen då vi sju personer satt oss ner och opponerade på våra papers om socialt arbete. det var svårt och kämpigt och magont infann sig i magen, men det gick bra. dessutom trappades domedagen upp genom ett telefonsamtal i eftermiddags, men det är lite sekretessbelagt men inte mindre spännande för det. imorgon kommer mamma och ska sova över. mysigt. en tripp till malmö, god mat på kvällen och lovord ifrån kvinnan i mitt liv är precis vad jag behöver.


if only you knew how you make me feel

storstädat hela morgonen men vad gör det när det blev lika stökigt på fem minuter när jag kom på att jag vart tvungen att äta lunch. men om en halvtimme är det dags, domedagen är kommen, hörs ikväll om humör och tillfredsställelse.

your heart is in my hands, my head is in the clouds, my feet have left the ground, my life is turning around


jag har nostalgitrippat med dawsons creek nu i dagarna. mest i brist på annat men också för att jag inte minns hur det slutade, spännade grejer.

do´s and dont´s

är det någon mer än heidi jag har skrutit för att jag varit ledig ifrån skolan nu ett tag? hur som ska jag dit imorgon för att opponera på sex uppsatser, sitter och trixar med det nu. har lite svårt för sådant, vara kritisk, men mest för att jag inte ser fram emot allas kritiska tankar om min uppsats. så, nu sitter jag här på mina guldiga lakan och kuddar (ja nils, du läste rätt, nu är guld-rummet i lund komplett) och kritiserar, samt lovordar, såklart. ikväll är jag bjuden på middag i min drömlägenhet hos elin. jag svälter mig tills dess för mitt kylskåp är som vanligt ekande tomt. 

update; korrektion för att tillfredsställa. uppsats, inte uppsatts.

bigmouth strikes again and oh my god if every day was a sunday morning

malmö, debaser, fina vänner samlade med andra fina vänner, sommarminnen, esaias orchestra, dansans, kyss, leenden, ny allians, löften om framtid, fabulösitet, le tigre och the smiths. fantastiska människor i mitt liv, nya som gamla, god how i love you all;



but baby i remember when

jag är lite amazed. nattbussen mellan malmö och lund är ju ingenting alls i jämförelse med nattbussen mellan kristianstad och åhus. inte för att detta är någonting positivt, men, jag ville bara ha det sagt. mer om kvällen som gått under morgondagen sammanbakat med fet mat och ett samtal som i daglig ordning ska väcka mig. absurt nog så har jag börjat längta.

you´re just too good to be true

en lyxiös parmiddag hos madelene och gustav, och jag hade två ljuvliga herrar som dejter. chris the rockstar och SJ. bästa kvällen på länge. så himla mysig och allt därtill. spel spelades också, och jag vill bara skryta, jag och SJ vann. två gånger. vilket radarpar!



i promise you broadway is waiting for me

detaljer om kvällen som afton och dess händelser får hänga i luften tills morgondagen gryr. men vad jag ska berätta nu i alldeles för sen tid på uret är att om inte lunds gator snart skottas ifrån denna spontana, mysiga men dock helvetiska snö tänker jag nog inte ge mig ut på år och dar. fyra gånger trillade jag på vägen hem, vet ni? det är fyra gånger för mycket. två uppe i norr, en mitt i centrum och en gång, inte allt för långt ifrån mitt hus, alltså i söder. jag har ont och jag är blöt. det är tre minus ute och jag ser ut som en snögubbe ifrån topp till tå. tacka vet jag julstämmning och allt det där, men måste det vara så förbaskat halt?

how soon is now?

det snöar för fullt, och jag har nyss ätit frukost i tre timmar och lyssnat på fairytale of new york för att fira.

when soul meets body


en uråldrig, trött, inscannad bild får symbolisera min eftermiddag. så fort regnet slutat droppa ska jag cykla in och ställa mig framför domkyrkan för att vänta in nobelt fika-sällskap. tjejen till vänster är en tjej ifrån förr. många tankar virvlar i mitt huvud, minnen kommer att väckas till liv, men det får det vara värt. för tjejen till vänster är en fin tjej, och jag ser fram emot att krama om henne.

friday i´m in love

igår var jag på en vardagslyxmiddag hos det bästa paret jag vet, och ikväll skulle jag slå på stort och ha förfest på mina få kvadratmeter. vad som hände där emellan kan jag inte hitta något svar på. vaknade nyss matt som en jag vet inte vad och bestämde mig för att ringa runt och ställa in. feber har hälsat på men jag hoppas det bara är en enstaka natt visit. en gigantisk eloge till alla raringar i klassen som peppar mig och jag hoppas ni får en toppen kväll ikväll.

you touch 2 feel the cleveland shake




but i can´t close my eyes and make it go away

paper, check! done, klappat och klart. min första uppsatts på universitetsnivå, färdig. jag firar med en macka och ännu en kopp te, nionde i turordningen skulle jag tro. ska snart bege mig ut i ösregnet för klockan ett ska jag vara på möte. föresten har jag gått emot mina principer idag och lyssnat på death cab, det tar tillochmed emot att skriva det, men jag saknade nils helt enkelt och då är death cab en symbol för honom och hans och hampus ickeförståelse för mig vad det gäller mitt förakt mot dem. death cab alltså, inte nils och hampus. förakt alltså. nåväl, tyst med dig angelina, ut i regnet du skall.

all i can do is be me, whoever that is

jag är inne på min femte kopp te. det är så jävla kallt utan morgonrock, men på tok för varmt med morgonrock. så nu sitter jag här, utan morgonrock, och försöker jämna ut min kroppstemperatur med te. huttrandes.

to be were there´s life

vår dröm försvan lika snabbt som jag fiktivt målade upp den för oss via snabba termer och planer om dov framtid. samtidigt ringde min telefon och kastade mig slungande in i den tid framför som jag trodde skulle gå sakta men säkert, med små babysteps men ack, nej. klockan ett imorgon tar den fart, den där galna framtiden som ska säga mig ett och annat. och antagligen också en tredje sak men övning ger färdighet, right? ikväll går tiden sakta, men ändå förbaskat snabbt. om jag ändå kunde knyta ihop säcken så som för några dagar sedan, då vore jag lycklig ända in i sömnens drömvärld, vad som händer därefter får jag inte lov att bestämma. ge mig några få inspirerande ord på vägen så jag kan avsluta vad som pågått i för längen tid. evidens om vad som borde vara och komma skall. uråldrig gåva.

sing me a song and i promise to sing along

gudomlig dag med isande frisk luft, strålade solsken och alldeles klarblå himmel. fick vara med om utomhuslivet i sammanlagt tjugofyra minuter. tolv till skolan, och tolv tillbaka hem ifrån skolan. sista dagen på paperskrivande idag, förhoppningsvis. nu värmer jag lasagne i mikron och ska unna mig föda som inte innehåller 99 procent socker vilket tydligen gått och blivit ganska vanligt sedan en vecka tillbaka nu när jag tänker efter. jag tror det var runt sex dagar sedan jag åt riktigt mat, härliga sockerberoende studerande livet. hur som, jag klarade även min andra tenta, skönt. onsdag är en milstolpe, papret ska lämnas in och två härliga veckor väntar. opponering och ledighet. pling säger mikron, herrskapet (jag i min ensamhet kan väl alltid drömma mig bort), middagen är serverad.

subterranean homesick blues

inte nog med att jag plöjer igenom engelsk litteratur såhär på morgonkvisten men var gång jag vänder sida är jag rädd att den ska lossna och hamna i min hand. boken är ju för bövelen ihoptejpad många gånger om. lite charmigt dock, men samtidigt skrämmande.

i find it kind of funny, i find it kind of sad



fredagens bravader med temat oj, jag har visst kommit fel. jag tolkade det som hippie tillsammans med goda vänner, några flaskor vin tills bords med trerätters och dansans på krischan. jag vill att vi lägger märke till att jag socialiserade med orange strumpbyxor i bruna jesussandaler, dock fick jag användning för min studentklänning igen och det är ju ett plus.


they don´t give me any medals

alla pratar om snö. alla verkar ha snö. vita, mjuka, kristallklara flingor svävandes ifrån ovan medan jag bara sitter och hör blöta, irriterande, dystra och helvetiska regndroppar. det enda de kan göra är att smattra och göra väsen ifrån sig.

inatt drömde jag föresten att jag flyttade till paris men glömde berättade det för ebba, och att min cykel blev stulen vilket gjorde att jag började gråta och så plötsligt var det en varm sommardag och jag satt och fikade på fenix. galet.

mmm bop

tiden börjar rinna ut..


here you have my bridge over troubled water


i see the devil in the sky

det är regnkaos utomhus, för att inte tala om inomhus. mitt takfönster regnar in lite då och då men imorse var det inte klokt. som takfönster ovanför en säng måste man väl förstå att man inte kan börja regna in före klockan sju på morgonen? det var kämpigt och irriterande men ett sms fick mig att somna om igen. och nu sitter jag här och försöker intala mig själv att skriva mitt paper för att som belöning vid middagstid cykla in till den stora staden. fredagsfika med johanna, elin och madelene. vi har ju inte setts på en vecka, väldigt ovanligt och för att inte tala om outhärdligt. ikväll blir det trerätters och en dansant natt igen. för-för-vin här hemma, sedan för-vin hos julia, för sedan lite mer vin på kristianstads nation.

olympic airways

mitt badrum är förfärligt tråkigt så ikväll sker det förändring;

bangkok-boy

I LOVE YOU!!!!!! efter att ha uppdaterat din blogg hundratals gånger om dagen hoppade mitt hjärta till utav lycka när jag såg dina livstecken i form utav ord om äventyr och livsglädje. hampus du vet hur jag blir, jag tackar för din efterlängtade uppdatering, bangkok-boy. ebba, du fick vara med på ett hörn här också, mest för att denna bilden hänger på min vägg, är extremt snygg och talande, samt att du snart kommer hem. guld värda.



we are the everliving ghost of what once was


efter en tretimmars utbildning inför mitt jobb på behandlingshemmet (jag kan nämna det hundra gånger om dagen för jag är så stolt) firade jag mig själv (i hemlighet vill jag dock hellre dela glädjen med dig) genom att secondhand-fynda på erikshjälpen. ett impulsköp på ica slank också ner i cykelkorgen, ballerinakex. nu, back to life, paperskrivning i full fart. yeah right.

echoes, silence, patience and grace

ljus ifrån storstadshus och ord under månsken knöt ihop min kväll till en säck utav välbehag. hon är fin min tjej, heidi.

kiss and tell

nu har jag suttit inomhus länge nog, en promenad i rusket står på tur. jag hör gittarspel ifrån huset här bredvid, det är vackert och jag blir berörd. jag ska ta och ringa heidi och höra hur hon mår.


love buzz


se, det var en fin eftermiddag med rosa moln, innan solen gick ner varje fall. sedan blev det mest mörkt, som mitt i natten fast mitt på dagen. lustigt det där, tycker jag. hur som tog jag mig en sentimental tripp ikväll, drog på min mina gamla jeans-shorts. inte nog med att jeansen tillhör en gammal, gammal pojkvän men också användes dem ofantligt flitigt förra hösten på alla de där eviga fikorna som planerades in så skötsamt mellan mina arbetande nätter. jag minns sedan natten till den tolfte januari när jag insåg att jag skulle skiljas ifrån er i flera månder. som jag grät, nej, som jag tjöt. alla känslor som jag hållt inom mig, byggt upp i en fullkomlig rädsla under flera månders tid, bara rann ut i salta tårar. pojkar, pojkar..

p.s jag tog tag i mig själv, cyklade till biblioteket och hittade mig en bok; framgångsrika preventionsprogram för barn och unga. prententiöst namn va? galet. jag känner mig så intelligent ibland.

nobody’s ever taught you how to live out on the street and now you’re gonna have to get used to it


ja, jag vet. jag borde skriva mitt paper. men vet ni hur galet fantastisk denna kvinna är? för att inte tala om saknad. det bara slog mig, som ett slag i magen. att den tomhet så ekande stor präglar mitt hjärtats tröst. för, denna fina varelse befinner sig inte i min vardag, som jag önskat så många gånger, dagligen. det var evigheter sedan jag fick se henne, klappa på henne, krama om henne, men snart ska jag få återse henne igen. men snart känns ändå inte tillräckligt en dag som denna. min saknad känns större än någonsin och ett svar på varför har jag inte. texter vi delat, ord vi sagt, minnen vi bildat, upplevelser vi haft. allting bara susar förbi mig som de höstande vindar som viner utanför. jag önskar jag vore hos dig.

and it doesn´t help that every time i type a letter on my computer my toaster makes a sound

jag förstår inte! hur kan det finnas så många förtappade själar som vill låna exakt samma böcker som jag på social och beteendevetenskapliga biblioteket? och även om jag skulle ta och gå de där extra stegen till universitetsbiblioteket (vilket ibland kan vara otroligt ansträngande) så finns de inte där heller. vilka böcker jag än siktar in mig på hamnar jag långt bak i kön. människor som läser på universïtet verkar inte ha något liv, de vill tydligen bara låna hem böcker, samma böcker som jag, självklart. hur ska jag kunna skriva klart mitt paper i tid om jag inte lyckas hitta några böcker som stämmer in på mina teorier? en klagosång dagen till ära. jag har börjat, eller borde börjat, skriva mitt paper. välkomen till ännu en bitter vecka.

my day just got alot better

ett femtiotre minuter långt samtal, och jag log varenda sekund utav det.

STD

i lördags;








good news for people who love bad news

galet! nytt rekord tror jag. igår lyckades jag ta 434 bilder på några timmar på en ballkong. hur som var igår jävligt bra, och så himla lyckad. STD. idag har dock varit en tung dag. seg, tröttsam, slögående. och jag kan lova, jag var inte alls lika hajpad idag som igår;


but if you don´t talk shit and just deal with the life your given by birth

hemma med nattamat i hand, eller den enda mat jag äger. fan, imorgon måste jag handla. tidigt. innan jag dör. puss.

crash and burn girl

STD, som i inte könssjukdom, here i come.

so dream on

thugs and badmen, punks and lifers, locked up interns, pigs and snitches. rest your weary heads, all is well. you won´t be strip-searched, torn up tonight, you won´t be cut up, bleeding tonight, you won´t be stung out, cold, shaking to your bones, wishing you were anywhere else but right here. so dream on. thieves and muggers, tricks and hustlers, cheats and traitors, scum and low-lives. rest your weary heads, all is well. you won´t be sad or broken tonight, you won´t be squealed on, ripped off tonight, you won´t be back-stabbed, double cross, face down, teeth knocked out, lying in a gutter somewhere. so dream on. so dream on. freaks and junkies, fakes and phonies, drunks and cowards, manic preachers. rest your weary heads, all is well. you won´t be pushed or messed with tonight, you won´t be lied to, ruffed up tonight, you won´t be insane, paranoid, obsessed, amilessly wandering trough the dark night. so dream on. so dream on. you won´t be insane, paranoid, obsessed, amilessly wandering trough the dark night. so dream on.

sad songs for dirty lovers


mattan, that´s our girl and god, how i love her. roskilde08. p.s jag slängde mig i sängen runt halv sex och har faktiskt inte rest mig sedan dess. gott snack.

i had a plan, with you, stan, but you ran, the hell away from here, stan


ett, städa. två, slänga mig i sängen och inte resa mig förens imorgon. vilken plan. jag är ett geni, som äter godis till kvällsmat för någonting annat vore abnormalt en fredagskväll.

it´s almost like a happy birthday

pepp! massvis med beröm och ett jobb! en sådan här bra dag borde man ha flera dagar i veckan.

"i slept with someone in fall out boy and all i got was this stupid song written about me"

herrar som gungar min kväll;

champagne for my real friends, real pain for my sham friends

high life gick hand i hand med nightlife i lördags. utklädd till discokula för födelsedagsmaskerad på landet, sedan discodans på tbaren;









brave new world


tusen tankar i mitt huvud och noll till övers till någonting annat än min egen analys utan tillvarons prägel. i en veckas tid har jag en meningsfull tankegång och tänkte nog ägna mig helt och hållet åt den. summan utav kardemumman, jag är ute i verkligheten i fem dagar, jag har fältstudier.

p.s jag har en ny cykel, dock utan färgstänk ifrån min konstnärliga sida, but still, en cykel. jag är jävligt nöjd igen och inte alls lika bitter. tack gode gud för det. jag tråkade nog ut en del med mitt muttrande.

if you belive in a man on the moon

tillbaka i lund och jävligt förbannad. en cykeltjuv har berövat mig på mitt liv. ikväll är jag hatisk och tårögd. och ja, bara drastiskt bitter.

i can see the leaves fall down the trees through the window

jag sitter i åhus utan rum och sällskap. bor på en madrss i vardagsrummet, här är kallt och resten utav familjen är arbetsmyror. istället sitter jag och väntar på att klockan ska bli tolv så jag kan köra in till stan och fika. så länge bjuder jag på några bilder jag hittade på denna gamla datorn ifrån i somras. ikväll bär det föresten av ut på landet. maskerad på kjugekull med musiktema.




ja, och vad vore en släktmiddag i trädgården utan emma som bjuder in sig själv för att hon är hungrig och ska berätta det senaste skvallret.