go lightly from the ledge babe, go lightly on the ground

jag är fortfarande sjuk som ett helt helvete men adrenalinet kallar och jag ska få utbyta miljontals ord i sekunden med ingen annan än sara.


love is what stays

jag tycker om att stoltsera med mina snygga vänner. här är en.

bittersweet

jag tror dagar utav denna enkla klagosång och dess symptom gör mig gott fast på ett sätt utav ondo. jag får vara för mig själv, tänka efter kring ord som utbytts och ta tillvara på den sömn jag annars negligerar. dock skulle jag ljuga om jag inte menar på att mitt huvuds yrsel, min smärtande hals och ömmande kropp får mig att bryta ihop dagligen.

two days left


above you

mitt skrämmande dåliga humör hade en anledning trots allt och nu går jag på penicillin i tio dagar. jag skyller på panikens jävla helvete, albin.


three days left


it´s my own cheating heart that makes me cry

förbryllande och ömmande smärta. valet eller kvalet. ska jag tacka ja eller inte?


ten seconds later

om våren brister knoppar och om nätter brister jag. dock lät jag i denna minut tårar upphöra när jag läser nyss skrivna fina rader utav mia och hon får mig chippa efter luft jag nyss vägrade andas in. tack gode gud.

every now and then i fall apart

nyligen hemkommen denna varma sommarnatt kopplade jag hela vägen hem samman toner med minnen och så satt jag där igen och gjorde samma sak som för exakt åtta år sedan. hela kroppen ömmar efter för mycket sex och för lite kärlek och trots att man både får äta kakan och ha den kvar så spelar livet en ett spratt. egentligen lider jag bara utav vanlig human sömnbrist och trotsar alltför ofta trötta tankar med andra men vad vore livet utan klagosång? det lär vi bittra svenskar aldrig få veta men en sak är säker och det är att jag snart går in i samma vägg som förra gången och måste därför inom en snar framtid ta mig själv på allvar vilket lär komma med bihang och bakläxa då ingen annan verkar göra det.

don´t upset the rhythm

en mest spelade lista som talar för vakna nätter under ett takfönster;

burning
by the whitest boy alive
love will tear us apart
by josé gonzález
all night long (all night)
by lionel richi
fireworks
by the whitest boy alive
true colors
by ane brun
cambodia
by kim wilde
knife
by grizzly bear
colorful life
by cajun dance party
blue monday
by new order
it ain´t me babe
by johnny cash and june carter cash


four days left


time to get it before you let it get to you

ödet styrde förra dygnets tjugofyra timmar och för att citera för mig och precisera för dig så var det drömmarnas man, panikens dödsångest och så var jag ju självklart jävligt nöjd. jag spenderade timmar efter en båttur ute på landet med idyllen till landskap samt vän vid min sida. efter thailändsk öl för att planera och önska tog vi en annan båt för att möta upp de galnaste att minnas och uppleva med. alla var vi samlade under ett tak som inte ens nästan var vårt eget men efter en och annan öl till begav vi oss till levande musik istället för sådan med en sten på och därefter börjar minnet sikta men jag minns blodiga knän och handled, bilfärder både livssfarliga och mindre farliga, felaktigt hånglande människor och mig själv i en soffa med en annan. jag kan inte tänka tillbaka utan att skratta, skandalernas tjugofyra timmar.


24 hours pt.2






24 hours pt.1



it´s a beautiful one

kan ett träd vara ludet? i sådana fall har jag sett ett. och kan en natt utav fnitter vända ens värld upp och ner? i sådana fall har det gjort det. och det där med att jag brukar le mig själv lycklig är lika sant denna morgon som att mamma spelar cornelius vreeswijk för mig nerifrån.

my name is geraldine, i'm your social worker

i övrigt lämnar jag nu den här jävla staden bakom mig i tjugofyra timmar. ett dygn gör mig gott med sällskap någon annanstans i landet.


sleeping my day away

jag behöver minnas för att överleva.













it´s those tiny little sparks

jag svalkar varma ögonvrår för att finna mig i det externa. jag kniper min käft alldeles för ofta får jag höra men vad tjänar ordavis till då? om jag nu ska börja om, tänka tillbaka men ännu mera framåt vill jag att månader ska gå fort och på något sätt radera allting som hänt. en tredje gången gillt historia förändras på en sekund i en uppenbarelse om att jag gör det igen. jag gör det igen. jag gör det igen. jag gjorde det igår. bedövade öron hör dova toner i ett aktivt val med en historia bakom sig att förtränga samt förvränga. jag skulle antagligen göra det en gång till om bara tiden fanns men var hittar man en extra timme på dygnet att förtära med oss? jag antar att man får skratta åt egna önskningar men denna gången finns inget skratt kvar. nästa vecka är en ny vecka men med min vanliga tur var det visst fyra dagar kvar av denna.

broken wings to tear apart

jag vet inte vilken metafor att använda, har skeppet seglat eller är det sänkt? hur som haver har jag heidi vid min sida för att inatt torka tårar jag annars låter bli. bliven nutid att sänka min gard.

get a taste in my mouth as desperation takes hold

tredje gången gillt sedan ska jag ta mig upp på fötter igen.

and then came love


with beady black eyes the bluebird has died, it's feathers have dried, it couldn't survive from the winter's grasp, nothing ever lasts. but you and i know the seasons are slow, the rivers they froze, the wind always blows down all our dreams

jag grämer mig fortfarande i framtid och samtid för att negligera den egentliga känslan i något slags sorti i symbios med finporslinet som dammigt nog får befinna sig längst in på hyllan. jag kan tänka på en stad många gånger om dagen, nu tänker jag på två. det luktar mat nerifrån och jag önskar att lycka vore annat än att det luktar mat nerifrån men nätter drar mig neråt och jag suktar efter yta och den ickeabnormala andningsgestalten. jag går steg förbi den där existensen för att hitta gemytlighet som präglar vindar ifrån förr.


let the sun break through, the cracks within my room, the grey sky fades to blue, it might wash away this gloom


min bästa människa att aldrig gå förlorad. jag älskar dig.

does the body rule the mind or does the mind rule the body?

jag vet inte om det gör ont eller handlar om en inbillning men någonting står inte rätt till dock i denna förbannelse orkar jag inte med ansvar. en handelsförlamad händelse stryker mig lätt över pannan för att rätta till det som varit men ändå irritera mig tillräckligt mycket att ta dig i handen och se mig om. jag står och stampar för att bara rusa dit jag hör hemma och denna förvrängda existens är den värsta samt den bästa men för att orka nå ända fram krävs hjältemod i ett befogat tålamod som precis innan bron säger åt dig vad att göra. jag svamlar utstött och tumultartat.


everlasting everything


foto: mattan
idag briljerar en ny dag med ny tankegång och niclas kommer om en stund hit för att hjälpa mig med det. i övrigt längtar jag mest bortom.

consolations prizes

nu gråter jag mig själv till sömns för det verkar vettigast så.

loneliness, is such a sad affair

jag dödar gammal ångest och bygger upp en annan med walk the line.

´til kingdom come

jag citerar mig själv i en orkelöshet som inte tillåter nya tankar i någon slags frusterande frakturering. mycket vill ha mera och fjärilar tjänar längre ingenting till. jag njuter utav gårdag och morgondag och försöker svälja sista tuggan för att vakna i ett yttre som kan främja det inre. idag är jag jävligt bakfull och hatar livet som en och annan dåsig individ. ibland är det fan ta mig ett rent helvete att finns till.


on my mind


odyssevs

jag har kuskat genom landet hundra gånger upp och ner,
snart har jag sett varenda mätbar fläck av sverige.
höga kusten gör mej lyrisk, oviksfjällen gör mej stum,
och indalsälven gör mej gråtmild in i märgen.
det är ett härligt land vi bor i!
det är kargt och det är vilt,
och understundom är det vackert som en dröm.
men jag har aldrig sett nåt vackrare än du, min älskade.

jag har druckit hembränd akvavit med jägarna i norr
tills dess jag trodde deras gräsliga historier.
och jag har pimplat grogg med fiskarna som går på öresund;
jag blev så full så jag får nog aldrig gå ombord igen.
nyrökt sik är bäst på ulvön,
porsen skall man göra själv;
jag har provat varje smak och varje dryck.
men jag har aldrig smakat nåt så gott som du, min älskade.


jag har framfört mina drapor flera tusen gånger om,
snart har jag sett varannan vuxen svensk i ögonen.
jag har trampat varje tilja, jag har stått på varje scen,
en lyckad afton kan det bli rena förbrödringen.
svensken är en dyster jävel,
men han bär på nåt stort;
han kan ta i och för det mesta är han stolt.
nen jag har aldrig sett nåt stoltare än du, min älskade.


jag reser utomlands ibland för att behålla mitt förstånd,
och för att känna att jag faktiskt har passioner.
då far jag ner till sydeuropa för att njuta på cafè
av nya gardets anarkistiska visioner.
byråkraten i min skalle
han får sitt i detta land,
sinnligheten den får sitt nån annanstans.
men jag har aldrig känt en sinnlighet som din, min älskade


jag har lovat gröna skogar, jag har också lovat guld,
och ett par stycken har jag lovat evig trohet.
och jag har känt att det var sant, men när jag ställs inför ett svek
så blir jag hemsk, då vill jag skåda hjärteblodet.
vill du resa vid min sida
så kostar det en del,
men det är futtigt jämfört med vad det kan ge.
det är inte lite jag vill lova dej ikväll, min älskade!


what is love?


damaged ones

ifrån första början menade jag allt annat än dig men kan se vad du tror och antar och jag vill att du ska le ändå. kanske ligger det en bakgrundsvariabel som inte ens jag orkar nudda vid och i bästa fall existerar det en dubbel betydelse men hur mycket jag än vill kan jag ändå inte koppla dig med genuint, enkelt och utan lögner.


if you just let it show

lyckliga dagar smyger förbi och flera väntar. nu ska jag dock befinna mig i tjänsten få dygn för mycket. den där dygnsrytmen hoppas jag kunna reparera någonstans efter augusti månad.

harvest home

efter tre timmars sömn åker jag om ännu en till göteborg för att träffa stina, jobba lite och sedan spendera dagar tillsammans med de brudar som gör lund till lund. det blir reunion i hög anda och jag ska skratta isönder mig, andetag in och andetag ut. jag ser mest fram emot att se julias min när jag jag säger, citat, är du sugen? nej tack, jag är nöjd.


between the miles


jag åt sushi med mattan i tisdags. hon har dokumenterat.

soul man

över en natts logi kan mycket förändras och jag talar om dig som om du vore en främling men på många sätt är så du mycket mer. vad som under en tid var en hemlighet känns nu ganska öppet men till vilken nytta går inte att avgöra. alla flyttar på sig och så även du och även om fallet vore annat tror jag inte att realiteten hade sett annorlunda ut. jag ser dig som ännu en gåta som spatserat in i mitt liv och fullständigt tagit över. jag är bra på sådant. låtas spatseras över och övertagas. det jobbiga ligger i ovissheten om när nästa möte kan komma att ske, okontaktbarhet ligger också i tiden och i någon symbios med min verklighet. hur som haver och vad som komma skall ser jag på det som det lyckligaste på flera månader, någonting genuint, enkelt och utan lögner.

build me up buttercup

stormiga dagar förgörs av fabulösa kvällar med fantastiska män.

let it fall so that we

jag undrar just när den dagen är kommen då jag slutar falla för sagor?

thanks to the calender

jag andas tungt och rassligt och nu dör denny som vanligt.

beautiful together

efter toner tillägnade på en bakgård och öl på fat och under rundgång sas inatt ord att bygga en dröm på. att tycka bra om någon är inte samma sak som att tycka om någon och hur långt är steget till att vara kär?


but by the light of the yellow beer they tell jokes i'll never get to hear on my behalf. there's something inside me 'n i know it's good but understanding is misunderstood. at the end of a smile; ther's a laugh 'n a half


roskilde09

i´ve been in a golden cage

sex dagar har passerat och fastän man var i stort behov utav renlighet och realitet skulle jag gjort vad som helst i denna stund för att vara tillbaka på samma plats som jag satt smutsig på igår. det är en obeskrivlig ensamhet med tomma ekande skratt utav galenskap och närhet som satt sig fast och jag längtar till ett kommande år. jag har varit på roskilde med indivder som ettrat sig fast både psykiskt i hjärta och fysiskt i form utav blåmärken. dagar som gått har varit bland de roligaste någonsin och jag kommer förevigt sakna skrattanfallen ifrån morgon till morgon, dagens historier och skitsnacket som uppstod så fort killarna flytt sin kos. all ära åt fish ´n chips men folk ifrån gränna och runt om är banne mig det bästa folket någonsin.

lovely days pt.3


a certain association

afa-lollo, amadeus, majsan och ff.