idag


and if a double-decker bus crashes into us, to die by your side is such a heavenly way to die. and if a ten-ton truck kills the both of us, to die by your side, well the pleasure, the privilege is mine


distance


foto: systra mi

tack maja!




fenix


i am a building


foto: systra mi

fast den har smält bort nu


getting dressed while being photografed


these are special times



jag la min kamera bakom en kudde vilket resulterade i två bilder


uppdatering

för din skull.


do i move you?

jag skulle hälla nyponsoppa i ett glas, men hällde det i ett blockljus istället. jag skulle slänga ett par strumpor i tvättkorgen, öppnade locket till toalettstolen, och slängde ner dem där istället.

jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din

som om livet vore en efterkonstruktion lämnade jag nyss en man kvarliggandes i en egen famn och nu lämnar jag denna stad för en by.

gråtmild

if i say shut your eyes
if i say look away
bury your face in my shoulder
think of a birthday
the things you put in your head
they will stay here forever
our blood is cold
and we're alone, love
but i'm alone with you

oh the weather outside is frightful, but the fire is so delightful. and since we've no place to go, let it snow, let it snow, let it snow


lund 15.12


kiss with a fist

jag dansar sittandes och infinner ett lugn som inte är att behaga.

sleepyhead


the kiss of the snow, the crescent moon above us. our blood is cold and we're alone, but i'm alone with you

taken utanför är snöbelagda och jag dricker morgonens kaffe med lågan ifrån igår fortfarande tänd. jag undar hur toner kan ge en magont och beröra på samma sätt som om rösten satt mitt emot och talade ur både hjärta och själ. det faller fortfarande lätta flingor ifrån trädets topp och barnet stilla gömd känner ofattbar längtan utan ilska. jag har bara ett löfte att lova först.

track 14, the twilight saga: new moon original motion picture soundtrack


once i found a diamond

jag saknar dig redan.

hon har nu lämnat detta land för ett annat, och mig för någon annan



unchain my heart

igår grät jag tusen tårar och lämnade en sammanflätad sommar och höst hastigt men lättjande bakom mig. en och annan vän föstår mitt syfte men inte tanken bakom handlingen. jag suktar ikväll efter en ensamhet och tända ljus bortsett från den underhållande grannen mitt emot.

nu ska jag på julfest och det sas precis här hemma att jag liknade jackie i paradise hotel



working on a dream

jag undrar om oftare än vad jag behöver och inatt fick jag höra din röst.

det var förbjudet med blixt men en bild blev det ändå. mannen i hatt sjöng för mig. mannen i hatt är min hjälte. mannen i hatt är bob dylan



you´ve got the love

jag läste nyss många och långa ord skivna med en intensitet och hängivenhet som är få förunnad men även två år gammal.

hungry heart

i timmar satt mannen i dagars drömmar mitt emot mig med genuint vackra drag och en blick utav inte denna värld i en tyst sådan sal.

ja, jag slog strike när calle kristiansson gick till final i idol. frågor?


bye love bye



in your eyes i see the eyes of somebody of who could be strong, tell me if i'm wrong. and now i'm pulling your disguise up, are you free or are you tied up?

om tanke vore handling. verklighet skrämmer mig likblek.

03.12

efter jag hade delat en och annan flaska vin med dig ebba råkade jag infinna mig på östgöta nation. jag pratade med per i telefon hela vägen dit och just nu snurrar jorden flera varv än vanligt och jag behöver bara minnas en termin och ett namn. tonårstankar var det ja.

och imorgon får jag träffa henne igen och ingenting annat kan faktiskt just nu göra mig lyckligare


no sound but the wind

jag har dagar som gått spenderat tid med sådana som betyder mycket men lätt blir kvarglömda i ett förflutet. det är en gåva att ha en vänskap att kunna ta för given men samtidigt kan det ha värre konsekvenser än vad som tänkas kan. jag satt mitt emot en annan idag och försökte förklara vad jag länge försökt förstå men ibland är det bara svårt att sätta ord på saker som är större än en själv. tid är iallafall allt vad jag har och den ska jag fördela jämnt och stadigt. det står nu skålar med tillbehör på mitt annars rangliga antika bord för snart entrar ebba genom en dörr hon borde entra genom oftare. ikväll dricker vi vin och förnekar vad som annars ekar ordagrant i ett huvud.

shy of the moon

och så kom jag på en briljant idé natten som gick, vaknade till och skrev den på en lapp. den var lika bra då som nu. henne ringer jag imorgon.

middag och rödvin hos dem två