home, home were i wanted to go

confusion never stops
closing walls and ticking clocks
gonna come back and take you home
i could not stop but you now know, singin'
come out upon my seas,
curse missed opportunities
am I a part of the cure
or am I part of the disease, singin'
you are, you are
you are, you are
you are, you are
nothing else compares.
oh, no nothing else compares
oh, no nothing else compares


att en människa jag inte ens kände kan efterlämna en sådan här sorg. jag visste knappt vem du var då, men nu tänker jag på dig många gånger om dagen. du var du. du var så mycket för så många människor. du har begått en handling jag som utomstående jag har så svårt för att förstå, så svårt att ta mig till. så jag bryr mig inte om det. jag bryr mig inte om att tänka efter, analysera eller prata om det. jag sitter hellre bredvid lyssnar, eller tänker mig bort till ett helt annat håll. oftast till ditt, till dig. jag är så rädd för dig, om dig. och efter många timmars telefonsamtal är jag inte klokare. nog inte du heller. men jag finns här för dig. dag som natt. natt som dag. det vet du. jag älskar dig victor och hade jag kunnat hade jag suttit vid din sida dag in och dag ut. det där öppna gräsfältet i frankrikes varmaste lilla by, det kommer alltid att vara vårt, och påminna om oss. idag är vi inte längre där, utan alldeles för långt därifrån, men jag älskar dig lika mycket för det, om inte mer. vi låter dagarna gå och ta en i taget. du ska klara dig igenom det här och jag ska hjälpa dig. mina tankar går också till er andra, vars vänskapsband till honom var lika starka som victors, och kanske inte ens det, utan bara delade band med honom. jag tänker på er och önskar och hoppas att ni tar hand om er, allihopa.


you are
you are
home, home where i wanted to go

for reasons unknown

jag vill nämna namn. jag vill. just utav den anledning att för mig är dessa två namn överraskande, inte fören precis mot slutet, några dagar, bara ett par veckor innan, förstod jag vad desa två namn betydde för mig. hur mycket de betydde för mig. inte för att jag inte innan känt en kärlek jämtemot dem, inte för att jag inte innan känt deras vänlighet och att en lite vänskap bildats. men, detta är ett stort men, att denna vänskap var en jag skulle sakna. att denna kärlek jag nu känner mig utan och vill ha, det är en överraskning. det är för mig också överraskande hur personligheter som våra kan gå ihop. eller, iallafall din och min kajsa, för kajsa, du är ett utav namnen. jag ser så många brister, så mycket som skulle kunna hålla oss ovänner, men det är det jag ser upp till dig för. att du, eller det, faktiskt inte drog oss isär utan förde oss samman. jag vet inte hur du känner, eller hur mycket du tänkt på det, för tydligen har jag tänkt på det mycket, men så är det. och eftersom jag redan nämnt kajsa kan man kanske som kajsa eller som personen i fråga lista ut vilket det andra namnet är. tobias. vi träffades på samma väg som jag och kajsa. lyckligt nog. på självaste studentdagen skrev jag jag tror jag är kär i dig och du blev lite skakig, nervös och det kunde du väl ha rätt till, men jag menar det fortfarande, men på ett annat sätt än vad du först antog. jag blev kär i dig, de där sista dagarna, de där sista veckorna. det slog mig, tobias och kajsa. jag kommer att sakna er, så oerhört. jag bara blir helt mållös när jag tänker på tänker tillbaka på de första orden vi delade, jag var rädd, ni hade saker gemensamma som jag inte hade en susning om, ett utanförskap kändes, självklart, men sedan bara kom det, smög sig på, och plötsligt var jag lika uppsnärjd i er som håkan är i det blå. och jag vet inte ens vad det är jag svammlar om, men det bara slog mig, jag ville nämna namn, två överraskande namn som jag tänker på, ofta, och saknar, mycket. kajsa och tobias, ni är guld värda.

good, good memory

                                               

ja, det var ett tag sedan sist och jag vet inte ens var jag ska börja. jag har fasat för den här stunden när jag ska ta tag i att skriva om studenten som dåtid, ta mig tillbaka, för jag vill så gärna att den ska vara nu, om en vecka, och vara förevigt. den bästa studen i mitt liv. alla skratt, all kärlek, allt oväntat, så många känslor att det pirrar i magen, fortfarande. jag har verkligen aldrig haft så roligt i hela mitt liv, och, jag tvivlar på att jag någonsin kommer att ha det igen. men, faktiskt, så vill jag inte det heller. jag trivs så bra med att tänka tillbaka på studenten som det bästa i mitt liv, för, all ångest jag känt inför den och fortfarande gör glädjer det mig att det för mig är en bra stund, trots negativa konsekvenser. för nu är det så, att nu står jag här, barfota, med världen framför mig. säkerligen kommer det gå bra, det har det gjort hitintills, men, jag är ensam, utan säkerhetslina. utan klasskamrater och deras stöd, utan lärare och deras stöd.

dagarna precis efter studenten brast vad jag så länge satt åt sidan, tårarna rann och det spelades sunday, bloody sunday på repeat och bara det säger en del. jag tog fram min gamla skiva ifrån förr och den spelades dag in och dag ut. det slog mig, det var över nu.
nu har veckor passerat och jag är väl egentligen i samma stadie som dagarna efter men jag tar det nu med en nypa salt. det är så otroligt sorgset att allting är över, och en liten del utav mig kan fortfarande inte tro att det är sanningen, detta är bara på låtsas, den här vuxenfasaden man har nu. men, trots den lilla delen utav mig tror jag att jag faktiskt nu insett att såhär är det, skolan är över, iallafall c4, en annan skola väntar men dessförinnan är det jobba sommar in och sommar ut, höst in, höst ut. men som jag skrev i så många mössor under champagefrukosten, jag kommer aldrig att glömma dig. det finns så många människor som de senaste tre åren präglat mitt liv, medvetet eller inte, men Ni kommer att förstå, jag kommer att hålla kontakten med er och det kan hända att vi inte sagt mer än tre ord till varandra på dessa år, men, nu kommer dem. jag nämner inga namn så har jag inga namn nämda, men, det finns namn. många namn. jag älskar er.

sjung om studentens lyckliga dag


det är upp och ner nu och jag kan inte ens ta mitt eget råd om att ta en dag i taget. det har hunnit i fatt mig nu. den där gigantiska ångestklumpen som tänker inbefinna sig i min mage nu de resterande dagarna som innebär att det jag faktikst är bäst på inte exiterar längre för min del. skolan. det man hållt på med hela sitt liv, där man har växt upp, formats, den finns inte längre kvar. man får säga sitt adjö, ta det där stora klivet ut i livet, och säga, hej här är jag. vad vill du ha mig till, vad vill du göra med mig? att jag faktikst har mina kommande år planerade spelar mig ingen roll. de kan slänga sig i backen så vitt jag vet just nu. vad jag tänker på är människorna. jag vet att mitt liv kommer att reda ut sig, ibland till det bästa, ibland kanske inte. men det är inte det som irrar runt i mitt huvud just nu. elin, sara, petra, tobias, isabella, rasmus, manilla, hamsus, myh, kejsan, anton och alla, alla, alla andra underbara människor jag på något sätt snubblat över under mina år som skolande. jag vet, kontakten ska hållas, brev kan skrivas, resedagböcker kan uppdateras, men ändå. framför mig har jag en hel sommar samt höst som består utav jobb, jobb, jobb för att i mitten utav januari ta mig till min dröm, asien. och jag kommer att jobba ihjäl mig och tappa kontakten med allting som inte har med nattpatrullen på möllebackshemmet att göra. suck men sant.

nu börjar tårarna falla och jag orkar inte, jag vill inte. det ska vara glädjehopp och rysningar nu. och jag vet om att även den känslan kommer krypa sig in i min kropp och göra sig välbekant för det är ju faktikst imorgon jag har längtat efter varje dag i tre år nu. champagnefrokosten och omfamningar, tårar i ögonvrån men att fnittra bort dem och säga, nej, inte än. avslutningen och många tjohej för man kommer att känna sig som en stolt mamma som tittar på sina barns föreställningar, det är ju ändå c4. skolan att skryta om. lunchen, tal, minnen, nostalgi. utspringning, skrik, glädje, skutt, hopp, sång, dans. möte med familjen, åkning utav flaket som lyckades fixas trots övergivna hopp. åh, kvällen. hemma i trådgården, hemma hos sara. ja, allt, det går ju inte ens att förklara känslan hur mycket man längtar egentligen. jag vill inte ens förklara den, jag vill bara uppleva den, nu. ja, som sagt, upp och ner, för tja, cirka fem minuter sedan föll tårarna som floder nerför mina kinder och jag tänkte aldrig, jag vill inte, det går inte, jag får inte. nu tänker jag, jag vill, nu, jättenu.

åh

sjung om studentens lyckliga dag
låtom oss fröjdas i ungdomens vår
än klappar hjärtat med frisk slag
och den ljusnande framtid är vår
inga stormar än
i våra sinnen bo
hoppet är vår vän
och vi dess löften tro
när vi knyta förbund i den lund
där de härliga lagrarna gro
där de härliga lagrarna gro
hurra!


det blir nog bäst om jag bara är tyst nu och väntar in morgondagen så kommer den leda mig rätt