the day is near, the day is here

så var det dags för ännu en tenta långt bort i norra lund. klockan elva är jag en lycklig människa som far till malmö med madelene och johanna för att fira. i eftermiddag sätter jag mig på tåget hem för en helg i åhus och hoppas på att få hinna med att träffa så många saknade människor som möjligt. victor står först på listan och möter mig förhoppningsvis vid tåget. hampus, förlåt, jag såg att du hade ringt, jag ringer dig senare idag!


ziggy stardust


en uppmuntring att dregla över,

the rain makes me all bitter and and bit nuts actually

fenomenal lycka är att cykla hem i totalt regnkaos. folk ser ju sig inte för när det regnar för de gömmer sig sina löjliga regnhattar och kappor, tacka vet jag en gammal hederlig mössa, den hjälper till att hålla huvudet tort samt ger en ett klart synfält. att sedan cykeln numera den här årstiden vägrar stanna vid övergångsställen om man förstås då inte börjar sakta ner femtio meter innan. nej, utan annars bara glider den sakta men säkert fram och slår till med någon liten slirning så att man trillar till mitt framför allt folk utanför pavement. men vad gör det när jag har en tenta imorgon där hela 20% utav tentan tillåter mig att svara fel. just det, nu lät 20% ändå helt okej mycket, men inte i jämförelse med hur många frågor där är utan i själva verket får jag typ ha fem fel imorgon. fem fel! hipp, hurra för mig. då undrar ni kanske vad jag gör framför datorn, borde inte jag sätta mig ner och ta tag i all litteratur som ska hjälpa mig att brilljera med över 80% rätt imorgon? jo, det borde jag. så, tack för mig.

you bring me so much joy, sweet like chocolate

okej, det var en kul idé ifrån början att köpa doftljus ifrån ikea som skulle lukta kladdekaka. problemet är ju nu bara att de faktiskt gör det, tända som otända, så gissa vem som går runt och är ständigt sugen på choklad? behöver jag säga att jag inte tycker det är lika kul längre?

to make a statement

en dag som denna då jag är dränkt i studieaktivitet tittar jag på bilder som den här och undrar vad jag gjort för att förtjäna att träffa så fina människor som jag faktiskt gjort de senaste två månaderna. SOPA11, i love.

destination unknown

inget vin, bara ödeläggande tankar. samtidigt som jag skriver dessa ord är det två timmar och tolv minuter kvar utav denna dag jag fasat för så länge. kanske har jag mognat? kunnat se förbi det som har varit? har jag lärt mig att se till framtiden, eller har jag bara fastnat i ett annat begär som kan tänkas ersätta det förra? antagligen lurar jag bara mig själv och är väl medveten om det, vilket i sig bara gör saken värre. bättre om jag hade fört mig själv bakom ljuset kan jag tycka. hur som, mindre än två timmar och tolv minuter kvar utav denna dag. låt minutrarna susa förbi. jag orkar inte stampa på samma plattform. jag tror, hoppas och önskar utav hela mitt hjärta att förintelsen utav denna dag ska rädda mitt inre.


toni braxton says i have a choice to make but do i trust her wisdom?

det stora beslutet om kvällen. stanna hemma med mig själv och en kartong glass, eller ta cykeln hem till julia för lite vin och socialt sällskap?

and i got down on my knees as i was begging please


att läsa litteratur. gode gud, ge mig fredag och klockslaget 10.00.

"i never knew that i could hurt someone i love, i never new i could hurt someone at all. but i´m only human and you should know by now"

den tjugoåttonde oktober. jag dör lite inombords idag.


fluorescent adolescent

en lunch på detta och sedan en föreläsning kvart över ett, en lagom dag kan jag tycka. förutom då att morgondagens redovisning och fredagens tenta spökar. men,  snabbt därefter håller jag helg med maskerad långt ut på landet och en visit till åhus.

i´m living on the edge and you can help me from fallin´

ännu en onödig grej att sukta efter, någon som känner mig manad att ge mig dem? någon som inte lever på en tajt csn-budget? någon som tycker väldigt mycket om mig och tycker jag är värd dem? snälla.

what else is there to do then?

att vara uppe innan åtta var inte med min mening, men efter att ha varit uppe i tio minuter upptäcker jag att det är just vad jag är. tydligen gjorde vi någonting med tiden inatt? nåväl, jag får väl äta frukost i en timme extra istället. sörja över att det nu skiljer tio timmar mellan mig och systra mi, och mellan mig och nils. istället för nio.

this new world that i live in is full of diamonds







min torsdag som bilderna ovan visar var fabulös och full utav överaskningar, vild och galen och alldeles, alldeles underbar. hur många som helst på ett golv på ulrikedal, en promenad in mot stan och dancemoves på ÖGs. roomies fann varandra, havregryn utbyttes till mjöl, vissa åt mat och gick sedan hem, andra höll fast vid grukor, det pratades om allting och ingenting alls. och när det var dags att ta sig hem sprang jag ifrån en man ifrån california och tvingade johan och daniel att följa mig hem vilket tog minst en timme och resulterade i träningverk, löv och blåmärken.

there are a thousand ways to tell you this but i don´t have the guts to tell you in any


godmiddag eller för mig är det godmorgon, och just det, i torsdags var jag på teater och jag måste bara nämna det igen för det var så fantastiskt. så galet, så bra. jag skrattade så johan skämdes men vad gör det när skådespelarna var så härliga? de hade koll på vilka tår de skulle trampa på om man säger så. emil jensen var gästartist och sa kloka saker som att om ensam är stark var han hellre svag.

hot topic my ass but i have nothing else to do

grillad kyckling, potatissallad, chashewnötter och geisha rule my world just nu. hampus var här och hälsade på några timmar idag, det var både mysigt och bra. en extra fin vän är vad han är. nu lockar sängen mer än på länge och varför sitta här vid mitt köksbord och försöka motstå frestelsen? klockan är faktiskt över åtta vilket innebär nästan nio vilket typ innebär att det är okej att gå och lägga sig och sugas in i mysterierna på wisteria lane eller tragiken i bloody sunday. tuff choice.

but holy maria says i shouldn´t

bakfull som bara en riktigt bakfull människa kan vara.


hot chick


en dans till affie och ett glas vin senare ska jag försöka ta mig själv, mitt vin och mina gurkor hela och fina till ulrikedal.





update; japp. jag menar affie som i uffie men jag skriver affie för det är internt. you had to be there.

it´s my party and i cry if i want to


tre gurkor, trehundra tandpetare, en kruka och massvis med färgglatt godis. tränger sig barndomen på? jag ska på födelsedagskalas med detta som present om ett par timmar. julias 20 åriga liv ska frias på några kvadratmeter tillsammans med ett tjugotal personer. vin ska förtäras och dansas på bord har det utlovats. men först en eftermiddags-nap efter dagens dödande föreläsning. tacka vet jag, arne.


you just put me in a jar of fun



app, app, app nu beger jag mig till malmö för lite teater.
buss 131, johanna och södervärn, here i come.

is this a magic number? cuz, if it is, i´ll dial it


en heldag framför datorn med en tung börda i form utav instuderingsfrågor. jag slog nyss ihop mitt kollegeblock och funderar på hur jag ska belöna dagens engagemang? denna diana orving blusen här ovan är en kandidat i toppen. jag har tre timmar och tjugosju minuter på mig att ta ett beslut.

i will never love you like my boyfriend when i was fourteen

jag är trött på min blomma. den har dött och återuppstått hur många gånger som helst, när hade den tänkt bestämma sig?

idag hanterar jag förövrigt frågor som; föreställ dig att du är en forskare som fått i uppdrag att genomföra en undersökning av brukarinflytande i en kommuns socialtjänst. hur skulle du lägga upp en sådan undersökning om du använde kvalitativa respektive kvantitativa forskningsmetoder? och, begreppen hermeneutik och positivism kan betraktas som vetenskapsteoretiska motpoler. vad betyder begreppen och hur skiljer de sig från varandra? jag blir trött bara jag försöker stava till de olika begreppen. jag har kommit underfund med att det är det socialt arbete handlar om, begrepp. förlåt, jag är bara bitter och blöt. det regnar alltså.

the most clever thing she says

ännu en dag bortslösad. men vad gör det när en begåvad mans röst ekar i mitt rum för njutning i full extas;
http://www.myspace.com/esaiasmusic
http://www.myspace.com/esaiasmusic
http://www.myspace.com/esaiasmusic
http://www.myspace.com/esaiasmusic
http://www.myspace.com/esaiasmusic
http://www.myspace.com/esaiasmusic
http://www.myspace.com/esaiasmusic

i´m losing a bad religion

vet ni vad som är ännu bättre än att börja vid ett en måndag? att sluta redan klockan tre. och att sedan ta en kaffe gjord i en riktigt kokare istället för en micro med mysiga människor ifrån klassen. nu ska jag dyka in i böckernas värld och visa er att jag faktiskt hade jeans på mig idag, chockartat. föresten, ida, visa livstecken.

one day in the life of

nu ringde min väckarklocka, några timmar försent. jag var uppe vid nio, passade på att dammsuga och diska vilket ofta förbises här i mitt lund. jag har tillochmed bäddat sängen. det var längesedan sist. sovmorgon ännu en måndag, ett bra  koncept. klockan ett hoppar jag på cykeln, alldeles lagom tycker jag. nu, en andra frukost. en välförtjänt sådan.  

to make a holliday out of a sunday


idag delar jag min dag med desperate housewives och flera koppar te. det största engagemanget som kommer att ske är kvällens middagsplaner som ligger färdiga att värmas i frysen nere i källaren. foto; heidi.

pride can stand a thousand trials, the strong will never fall. but watching stars without you, my soul cries, having a heart is full of pain


romeo och julia och hundratals med tankar till emma.

she moves in her own way

såhär såg min lördag ut för en vecka sedan, idag är den snäppet lugnare och snäppet mindre glädjeruserande. det blir jag i min ensamhet men vi ska nog klara oss. me, myself and i. inatt sov heidi här efter en flaska vin och pizza. visste ni att man kunde beställa pizza på internet? det var, givande. tack gode gud för heidi föresten. hon är bäst.





play the game, the game gets played

jag avskyr det här. det är mörkt när man vaknar, vilket gör det omöjligt att faktiskt vakna. när klockan ringer halv sju är det bara ohumant. men i eftermiddag kommer heidi för att dela säng med mig en natt. det ska bli så fruktansvärt bra.

can i get an extra plate, please?

mäktig video. mastig, maffig, mustig.

glowing with you

hampus, tjugo år, congratz. jag önskar jag hade kunnat ge dig ett sådant här kalas med ballonger, discoljus, discodans och folk vi tycker om. med vad vore ett kalas utan ebba och nils? vi skjuter på det tills vi alla är samlade i en etta på floravägen igen.

the faster they run the harder they come

ikväll springer jag ikapp mitt liv, och hänger upp lite tavlor.



when are they gonna settle for people like you and me?

det hade redan mörknat i mitt hem här i lund. det fick mig att tänka på ljusare tider. som att jag fick krama om och spendera flera timmar med hampus på en madrass i åhus i lördags. en vän så gammal att det börjar växa mossa på vår vänskap men så fantastiskt trevligt. en del minnen rördes vid men mestadels framtiden för den är så ljuv och fabulös för båda oss två trots att den skiljer oss världsdelar ifrån varandra. jag fick paket och en påse därtill som numera pryder min hylla.


this aint no movie no

sovmorgon och tack gode gud för den. sex timmars sömn hela helgen sammanlagt har kompenserats utav elva timmar inatt. nu äter jag frukost på rosfyllda servetter och ska snart klä på mig något vettigt.

we got to pump it up and so we did

tentahelvetet var över och vi satte oss till bords på hallands nation för trerätters och discodans halva natten. just det, värt att nämna är kanske också att det var tema på det hela, djungel. bildbevis i massutkast;





i´m just too heavy baby baby

snart är det du&jag hildefan. förtära en flaska vin kan man väl inte motstå trots att jag fortfarande känner av de tre ifrån igår. jag försöker komma igång i takt med ben folds och regina spektor.
 

i´ve been too young and now i´m too old

jag är bakfull och står utan frukost. nu går jag in till stan och åker hem till åhus och äter frukost. a girl´s gotta eat.

if only you had told me before

tentan avklarad. puh. som johan sa, det känns som om man tagit studenten. nu är det stress till sittning som gäller. jag ska hem till elin och klä ut mig till en tropisk fågel. massvis med tyg och fjädrar har inhandlats. ett glas vin och en dusch först. adios.

twelve o´clock gettin´closer


nu varvar jag ner.

chandelier searchlight

"jag tror han är död. han känns död" jag och johanna leker med ett alternativt sätt att förgylla våra hjärnor med socialt arbete. jag låtsas mig ha ett förhållande med george herbert meade och hon pratar mig ur det.

förövrigt har jag nyss ätit lunch och hittat mig ett finurligt sätt att accosiera namn med händelser. t ex så bildar erving goffman sin sociologiska tanke utifrån teaterns värld vilket jag kommer ihåg genom hans efternamn, goffman, som jag accosierar med goofy som även han, typ, sysslar med teater. han har ju åtminstone gjort en film. eller t ex gösta bagge som är en högeraktivist inom det sociala arbetet vilket jag minns genom att bagge, som även är med i idoljuryn satt till höger, ifrån hans synsätt under uttagningarna. och sist men inte minst, alice solomon som satsade på att ordna utbildning till kvinnor på 60-talet vilket jag självfallet kopplar till att jag en gång hade en solomon på min skola som faktiskt inte gick så mycket i skolan alls, men det hade han gjort om han vore kvinna och kände alice.

climbing up the walls

min hjärna säger stopp, nej tack, inte mer nu. jag kämpar för att få in det sista men det går inte så bra. jag har poppat mig pocorn istället, för det är väl fullt normalt innan elva på en torsdagsförmiddag?

deerhoof

två dl vatten, ungefär iallafall, jag har inget dl mått i min ägo, och lite pulver senare sitter jag här och sörplar i mig en kantarellsoppa. den hade till och med bitar i sig, jag är dock lite suspekt emot dem. nu har den ännu mer bitar i sig då jag råkade tappa min knäckemacka rakt ner i skålen. nåja, mat som mat. jag funderar dock på om man skulle röra sig utanför dörrarna idag och passera systembolaget och kanske till och med hemköp för lite nötter? tanken kvarstår när jag nu tvingar mig själv tillbaka till min fotölj. du har en hel del historiska namn inom det sociala arbetet att lära dig, unga dam.

baby got my back

jag måste bara säga godmorgon för att spilla lite tid. jag vaknade med att utbyta meningslösa men gud så värdefulla ord med nils på skype alldeles nyss och nu måste jag ta tag i disken ifrån igår så jag får plats att äta någonstans. madelene, sluta läsa mig blogg och bege dig in i studiernas värld! fast känner du dig uttråkad så skicka gärna iväg ett sms för jag är exakt lika uttråkad som du. puss.

paranoid android

efter jag mättade mig själv för någon timme sedan har jag youtubat klipp ifrån roskilde08 för att komma i stämmning. i stämmning kom jag men till vilken nytta? det var kanske lite onödigt att ödsla tid på det när jag egentligen har en hel del social arbete som profession att läsa om? jaha, det var kanske det som var undanflykten. men klockan tolv på fredag är jag fri. iallafall en tre veckor framöver. funderar över att hälsa på åhus på lördag, vore det en god idé tro? vi får se. det är trots allt ganska jobbigt att åka tåg bakfull vilket jag med all säkerhet kommer att vara. men, jag har en del abstinensbesvär att stilla i min hemkommun.


thank you for being you




någon fick ett brev på posten idag. det verkar som om hon blev glad, då blir jag också glad. jag älskar dig, honeylove. nu chattar jag på msn med min mamma vilket jag tycker känns himla hippt och käckt. och så dricker jag mineralvatten med citronsmak och tänker tillbaka till min alldeles ljuvliga grillade ciabatta med tsatsiki, fetaost och oliver jag åt idag till lunch. utarbetad ska jag nog chilla lite i min fotölj i eftermiddag, så, ni hittar mig där.

brainstormin´

effektivitetens dag; läst en massa instuderingsfrågor, varit mitt i ruschen på willys, hälsat på sjuka madelene med lösviktste för förkylda och ett choklad, smakat världens godaste svampar som chris the rockstar och den andra halvan lagade sig, själv tillagat den godaste kvällsmaten på mer än än månad, falafel. nu lyssnar jag mest på radiohead och funderar på om jag ska läsa lite mer i min litteratur eller om jag helt enkelt ska avsluta dagen och krypa till kojs för tre filmer på raken?

rabbit in your headlights




jag tar en välförtjänt paus. fyra timmars konstant hjärntvättning. tack gode gud för alla oändliga koppar te och knäckemackor med räkost. nu ska jag alldels strax tillbaka. jag har arbetat mig uppåt ifrån golvet till min fotölj. etthundraåttio minuter till, sedan ska jag överraska norr.

that was that week, what about this week?

jag har snoozat sedan klockan pep för första gången vid sju, mina planer gick åt skogen men nu måste jag ta tag i mig själv med buller och bång. mitt första mission är att bädda sängen så den inte står där vid sidan om mig och ser så förbannat inbjudande ut.

high&dry


någon kommer att få ett brev på posten i veckan.

but if i do, don´t you?

idag saknar jag motivation trots att jag gjort en inbjudande studiecirkel på tu man hand på mitt golv. igår såg jag things we lost in fire och låg fokuserad och stel som en pinne i nästan två timmar. underbar film. just nu tänker jag på vad jag ska laga för mat ikväll istället för att läsa om social konstruktion. imorgon lämnar du mig på riktigt och i sorg.

this breakup is breakin´ me but not for long

magont. ni vet den där känslan som gör så ont som inte är fysisk utan bara helt och hållet psykisk. psykisk ohälsa i magen, den värsta känslan utav dem alla. att jag sedan envisas med bob dylans mörka toner hjälper inte mig på traven alls. detta kräver en promenad utan mål.

jag bibehåller denna tjejer i mina tankar. hon gör mig jävligt knäsvag.









grattis på kanelbullens dag föresten.

give me time and give me space

efter lite mer än sex timmar på ett stengolv med böckerna i högsta hugg känner jag mig besegrad och därmed trött. jag har precis gett mig själv tillåtelse att äta, och snart hade jag nog tänkt ge mig själv tillåtelse att cykla och köpa någonting gott. det förtjänar jag. men först måste jag diska, åh, jag är så dålig på det. det tar så låg tid för jag kommer på någonting annat mitt i och går jag gör det, och ja.. ni förstår nog vad jag menar. kanske bara borde ge mig in i böckernas värld igen istället, jag är ju liksom långt ifrån där jag ville att jag skulle vara. långt ifrån mitt mål för dagen. just give me time, and give me space.

give me time, give us a kiss


jag ryser istället för att fokusera. chris martin, vilken man.

open up your eyes

jag tror jag varit hemkommen i ungefär  högst en minut men jag är redan redo för sängen. sova ut en stund om drömma om vad som kunde varit, sådant behövs mer ofta än vad man unnar sig. ja, sant så sant, jag är vinad.

the world should revolve around me

rasmus är hemma. hampus också. nu är det bara några kvar att lura hem. sara, linn, elin, nils, emma, ebba, stina, ida och scott. okej, det var en del. men den som väntar på något gott..

nyss åt jag en macka med jävligt mycket ost, nu är det get dressed som gäller. sedan en sväng inom systemet för att snabbt därefter besegra den där nedrans uppförsbacken upp till norr, undrar just om elin vill slå följe? lite sällskap brukar göra den där asfalterade never ending story till väg lite enklare.

i´m saving grace but i´ve seen better days



jag sitter på två täcken och en filt på mitt golv, solen sipprar in genom fönstret och det småduggar i det verkliga livet utanför. det är tentatider, min vän.

sweet about me

bums i säng, så trött är jag. en heldag på nova och runtomkring. en såkallad vip-kväll på topshop. de hade snacks och skumpa med jordgubbar, sådant duger gott för mig. en perfekt dag med en perfekt vän. madelene. imorgon blir det tentaplugg för hela slanten och sedan middag, idol och lite vin framåt kvällningen. jag är så stolt över mig själv att jag orkade svänga inom ica och köpa bröd, en frukost utan macka känns så patetisk. typ som den imorse, jag tyckte mest bara synd om mig själv.

i´ve been the upperside of down, the inside of out

jag har alldeles nyss ätit smör,ost och honung som snacks. brödet tog slut. jag sviker familjen på norr ikväll. det regnar. min sällskapsjuka kommer att ta över, när spenderade jag en kväll alldeles ensam sist? ordet längesedan räcker inte till. jag vet vem som kommer bli drabbad iallafall.

update; jag glömde berätta, och jag måste berätta, att jag har ett blåmärke över hela min fot och när jag duschade så gjorde vattendropparna ont när de föll ner på foten, är inte det höjden utav att vara känslig?


and we talk about stupid things like feelings and men

om igår var så bra, hur kunde idag bli såhär? jag blir så trött, naiv och nedstämd utav frågor jag inte kan hantera. varm, kall, kall, varm. heidi kom tillbaka. jag vill gunga med dig varje dag. och nu till något annat utan syfte;





don´t feel like milkshake

uppe i ottan trots min lediga dag. en buss till malmö fick mig ruinerad ännu en gång under mindre än en veckas tid, men vad gör det när jag blir gammal och grå? nu ska jag laga mig lunch. dillkokt mandelpotatis och lax, det kan aldrig slå fel.