under the spotlights, neither black nor white, the way you move is a mystery

jag slutar aldrig att förvånas. jag har så jävla snygga vänner.

a soldier in a box, pickin´ it up

idag har jag druckit öl och växlat meningslösa men betydelsefulla ord med raz. härlig kille och stämning därtill.

i caught my reflection in the corner of your eye. you said don't even ask the question, and i won't tell the lie. where there's no accusation, there's no need for denial




twisted logic

jag vaknade utav klockan imorse och tänkte, varför ringer du, det är ju lördag. vaknade tjugo minuter senare i panik och insåg att det var fredag och lektion en kvart senare. med risk för övertramp ska jag idag ha en bra dag. ska om en stund upp till staden för en fredagsfika med johanna och sedan ikväll äta tacos hos madelene. som sagt, en bra dag. föresten hade jag innan ett galet missat samtal, ringde upp och hade en ännu mer galen konversation. raz är back in town och kommer till min town imorgon för en eller flertal koppar kaffe. jag blir glad utav sådant här. dessutom fick jag höra fina ord om mina ord innan idag. vilket alltid värmer. abnormalt mycket. ja, faktiskt, om ni bara visste.


when the dark clouds arrive we´re just ordinary people and tomorrow is a stranger

tomultartad. begråten. att skrika. finna sin väg. stabilisera. att rysa. att ge, ta och förtära. må, få och begära. i händerna på en annan. vrida. förvrida. vem vred? jag skulle kunna om jag bara fick. en känsla. två känslor. avsaknad. frekvent och bestämd. ge mig, ta mig. melankoli.







tack.


time flies. time waits for no man. time heals all wounds. all any of us wants is more time. time to stand up. time to grow up. time to let go. time

jag satt alldeles nyss i ett sipprande solsken med blindo i blick. en gång blev en gång för mycket. tårfyllda ögon var speptiska och ack så överväldigade. en gammal svartvit bild säger mer än tusen ord men vad du nyss tryckte upp i ansiktet mitt var mer än vad denna dag tålde. mycket blev mera och konsisten utav det hela talar för korruption, oförskämdhet och ett förflutet så gömt och glömt.  


we struggle over every stitch, we agonize over every suture


denna tjej. allt detta fina i en och samma själ och kropp.
soulmate. jag vill bara säga det och ha det sagt.

midnight surrounds you with moonlight

beirut. jag blir mållös och tårögd utav ingen som helst anledning vilket kanske tyder på någon slags intensivt inspirerande förkärlek till dess texter och toner.

the man who sold the world cuz there were something in the way

och just det, såhär såg min fredagskväll ut;


jesus doesn´t want me for a sunbeam

jag tänker inte försvara mig jämtemot mitt huvuds undran. jag bara ler mig själv lycklig över fina ord och hemlig distans. i övrigt är jag slutreflekterad för dagen och funderar på en invit längre in mot staden.

trust is shareware

ebba paulis är den nya berger&luckmann och så har nils nu åkt härifrån sin vilket innebär full koncentration ifrån min sida. den är svår.

what´s at the end of the rainbow?

i en försvagad syn på livet försöker jag hålla ögonen öppna. ord för ord och ett evigt klotter. snart förgyller dock tvillingarna sjöberg denna tristessfyllda förmiddag.

i stood there and hummed, i tapped on her drum and asked her how come

efter en misstänksam natts sömn trots lyxen utav att sova sked funderar jag på i brist på inspiration och konverstion att devotera min kväll åt ingenting alls på en något analytisk nivå. och så ska jag ringa ebba.


can you please crawl out of your window?

förrgårdagens bravader förstörde mig hela dagen igår och jag har inatt fått ta igen de två timmars sömn jag blev given natten därinnan. det kändes som ett slag i magen när klockan aggresivt väckte mig för en halvtimme sedan, jag skulle nog kunnat sova i en evighet till men väntar nobelt besök. frukost är nästa sysselsättning och strax därefter knackar stina på. snart kan vi börja kalla vår vänskap frekvent och liksom på riktigt och ingenting gör mig gladare.


running to stand still

gossip girl-maraton.

paper planes gone wild

himmelsvid

if only your bed could cry

just nu;

you´ll find a way


peppar bort min bakfullhet med santogold och tre grabbar som sällskap i min säng.

beginnings of stories that have no end

jag försöker greppa tag om vad som ska bliva och vem att vara. lägger gårdagens bravader i bakgrunden för att mentalt förbereda mig inför nästa. vin med sällskap på samma väg som min igårkväll för att fira mina reflektioners ändelse. vaknade imorse försoven och förvirrad för att sedan förmedla några slags fumliga ord inför människor som nog inte förstod någonting alls. bakade därefter välbehövda scones i lägenheten mitt emot en annan och vi kan väl säga att en funktion fylldes med en kopp kaffe och många glas mjölk. desperados kallar vi oss och jag skrattar internt med denna människa som ingen annan.

the line it is drawn, the curse it is cast. the slow one now will later be fast as the present now will later be past. the order is rapidly fadin' and the first one now will later be last for the times they are a-changin'


no colors anymore i want them to be black and don´t criticize the things you can´t understand

i en dimmig förmåga talar jag om kunskap men faller mest hejdlöst och landar i en undran och ett hopp om önskningar i all dess bisarra verklighet. jag känner mig rostig och reflekterar över enkelhet samt förutsägbarhet. säg mig om livet då vore värt att leva trots att det är en sinnesställning som attraherar.


and in a year or a year or so

ge mig inspiration. inspirera mig.

love until we bleed

distanserad, stressad och fortfarande i drömmarnas land. aldrig förr har ett par läppar mötts på ett sådant intensivt och overkligt sätt. dagen ska spenderas med ebba och secondhand. jag måste först bara vakna.

if i could i would

jag skypar med nils som spelar gitarr för mig och så fick jag nyss nys om detta http://djess.bloggagratis.se/2009/01/21/1307660-en-liten-sot-tjej-min-saknad-ar-stor-till-dig/. tårar i ögonen men kan ingenting annat än att le. ännu en fin kväll att ta tillvara på.

faded memories becoming bright


hemkommen ifrån storslagen middag i norra lund där jag tog mina första steg i september. gemytlighet med flertal fina. ibland är det så bra.

ain´t no use turning on your light babe, i´m on the dark side of the road and we never did too much talking anyway

reflekterar, analyserar och frustrerar.

let´s go where the stars used to shine

former förvrider och förvirrar mig. alldeles nyligen var jag på universitetsområdet, följde ebba och lämnade henne med ett franskaprov i hand och ett leende på läpparna. nu sitter jag vid mitt köksbord åter igen och funderar på en andra frukost. hur som haver ska dagen devoteras till att reflektera över en sexuellt frustrerad och utagerande film.


i fought the war but the war won

i ett och samma ögonblick samt stund i form utav minutrar talade jag om ledsamhet och kände något slags behov. utifrån ett nödvändigt val gick jag därefter till att vara stark trots ett välkänt tilltal. man har talat om ordet lycklig i veckan och till och med gett beröm utifrån ordet ifråga. i ett och samma tillstånd kan man vara densamma fast på så många olika sätt. och träd är som ofullkomliga människor som begråter dess fångenskap. i övrigt har jag idag börjat på någonting nytt i form utav individ, samhälle, ekonomi och politik. typ. och därefter ätit mikramerad mat tillsammans med ebba i mitt omanliga dockskåp till hem. en salig blandning.

celebrate good times come on


en utav de finaste fyllde för några klockslag sedan 21. grattis hun.

a big step forward

idag har varit den mest effektiva men socialt missanpassade dagen på länge. utan att egentligen vara kapabla till att kommunicera eller ta oss vidare ifrån där vi var lyckades jag och ebba med både det ena och det andra. vi har tagit oss an lund på många sätt och vis och kanske etablerat något slags mönster. jag har nu alldeles nyss lämnat henne ensam för första gången och jag känner mig skyldig men hon måste ta några steg utan min hand i hennes. i övrigt kunde jag inte sluta le på vägen hem trots att snöblandat regn ilsket gjorde ett tappert försök. jag är lycklig och det härliga är att jag numera kan dela tillsammans med ebba. varje dag.

you can never have too many happy birthdays


this is the way true love should be

planen om en kulturell start på livet denna söndagseftermiddag fick läggas på is då jag insåg att gårdagens bravader tagit en del utav min själ med sig någonstans. i ett evigt fnitter som substitut för energi ska jag hjälpa bebba komma till rätta denna gråa dag. en lista har gjorts och nu ska den utföras. nu kittlas bebba.

let the season begin

nej, nu borde vi nog sova va?

we drank to die, we drank tonight

i form utav te och rostade mackor håller jag och ebba nu någon slags frukost och de kvarvarande timmarna sover jag sked och ler mig själv lycklig.

pressing on

ännu en födelsedagsfest mig till ära och denna gången även madelene. på kulgränden ikväll blir det mojitos och härligt sällskap. jag ska om en halvtimme för första gången möta upp ebba för att sedan cykla en lång uppförbacke som är så värd besväret för ikväll kommer bli fabulöst.

but goodbye's too good a word so i'll just say fare thee well. i ain't sayin' you treated me unkind but you could have done better but i don't mind

talande. ensam för första gången. jag städar min garderob för att hålla en sysselsättning vid liv.


heidi


lablogotheque

don´t call it a come back

vin och häng i min säng med heddan.


i´m walking on glass

djupa andetag och så går jag in till stadens kullersten och fikar med heidi och erika. glada ansiktet är att ta till vara på idag.

one hundred years of solitude

sedan var det som om det blev natt när du gick och i brist på annat är det omöjligt att somna i mörker som detta. jag väntar på att solen ska stiga och om möjligt blev det nu ännu mer komplicerat i form utav allmän vetskap på höjder som aldrig förr bestigits. nätter är numera tunga och sömnlösa.


doors slam, lights black. you're gone, come back. stay gone, stay clean. i need you to need me so we're bound to linger on

utan förstånd och ordförråd vill jag sätta mig på ett tåg som färdar mig i rätt riktning för att omfamna dig i en evighet en tredje gång.


nobody raise your voices

jag är tack vare dig nyanserad.


i´m naked, i´m numb


ofokuserad.

a dream of mine that never came true

att komplettera en hemtenta var mindre roligt men vad annat att göra denna otroligt regniga dag? jag har åtminstone en vas med tulpaner på mitt köksbord att skatta mig lyckligt lottad över.

out of the dark, into the light. over the edge, over your life

ny dag. nya tag. jag börjar med att ge mig själv frukost på sängen.

where the cold wind blows

jag lovade mig själv ett bra tag tillbaka ett löfte jag alldeles nyss bröt. först föll en, sedan ännu fler. det är svårt att hålla ihop när man känner sig bruten och ostadig. jag har aldrig betett mig såhär starkt men heller aldrig känt mig såhär svag. jag låter ansiktet falla i skålformade händer för att känna mig patetisk, minimal och ensam. jag drar håret bak öronen och låter huvudet landa djupt och mjukt. min överläpp svulnar alltid i samspel med salta droppar och denna gång var inget undantag. jag försöker hitta tillbaka men vet inte var jag hör hemma.

i lose the track that loses me

kvällsmat á la lund när orken inte finns till har resulterat sig i minimorötter, drickyogurt och mjukost med rökt lax inuti någonstans. i det allmänt övriga går tankarna dit jag inte hade tänkt mig att de skulle. jag må vara distanserad men tydligen inte intelligent därtill. jag log utav tanken men skrämmer samtidigt mig själv. nog för att jag väl ska kunna förbise det absurda utifrån vad jag har lärt mig de senaste tjugofyra dagarna. ikväll känns lärdom dock så överskattat.


with all your lies you're still very lovable

ett litet ord hade räckt. det hade till och med tillåtits vara ynkligt sålänge det hade varit befintligt.

i used to save them troubles for another day

imorse vaknade jag till nybakt och en liggande dimma över gräsets dagg. efter en promenad hem var jag blöt och grinig och lättar nu upp mitt sinne med bilder som håller mitt leende vid liv;


a sunday smile on a monday night

just nu; falafel och rosévin. precis vad jag behövde, en madelene och avslappnande tillbehör.

let´s get lifted

back in business och med andra mer konkreta ord, tillbaka i lund. mitt liv var tänkt att ta en svängom veckorna som gått men svängen jag hade planerat och tänkt ut i mitt huvud tog sig en drastisk vändning men vad som som kom att bliva går att skratta åt på ett sätt eller annat. ikväll måste jag dagen till ära gå tillbaka till gamla vanor och därmed cykla hem till madelene för kvällsmat och till och med en sleepover. nu ska jag packa upp mig själv ur lådor och gud vet vad men samtidigt le åt en distanserad kamrat.

i’ll pull a sunshine story in a pouring rain


trots gårdagens bravaders flashbacks, ständiga törstande och långsamhet är jag enormt peppad och tänker på hur dansant denna söndagskväll skulle kunna vara med de fabulösa två, hildefan och bebba. önskar jag vore med er just i detta ögonblick, möjligtvis en tanke formad utifrån stundens sysselsättning i ett förberedande stadie inför en redovisning imorgon. men i största allmänhet handlar det nog mest om saknad. hur dessa tre veckor flög förbi i den abnormala fart den gjort är över mitt förstånd. hur mycket har inte hunnit växa fram, förändras, förstöras och glanseras? jag ångrar mycket men inte tillräckligt för att kunna negativisera. låter som ett avskedsbrev, men brudar, tack för den här tiden, saknar er redan. och ja, jag vet ebba, du flyttar till lund men den latinska treon tar en paus och det gör lite ont. love you.

to make a birthday out of a hungover sunday

idag blir jag ett år äldre och igår firades det med buller och bång. galet trevlig kväll med nostalgiska kramar och underbara människor. vilken känsla att fylla år med gamla betydelsefulla vänner. timmarna räknades in och när väl klockan slog tolv och en nolla utbyttes mot en etta skrek linnea stressande på mig om att vi var tvugna att gå, och belle stod med öppna armar och ville aldrig sluta hålla om mig. fina, härliga människor. som straff för gårdagens drinkar och crazyness var det slitsamt att hålla skenet uppe under smörgåstårta och marängswish med släkt och vänner. förlåt heidi om jag var disträ, men som sagt, walk of shame och allt därtill behöll mig i ett otillräckligt tillstånd. men hallå, tack allihopa för varma, fina gatulerande ord. jag är idag en överlycklig människa trots avsaknad utav ord ifrån en viss. när ska jag lära mig sluta tänka på dig? idag var ju trots allt min dag.

you´ll never see my again, now that i´m close to you

idag skulle det bli loppis men vi missade den lite så jag och ebba körde in till stan, missade lite andra grejer och våldgästade hanna. sedan lämnade jag dem båda i vars en del utav staden och nu sitter jag ensam hemma i åhus. tragisk känsla att vara såhär ensam en lördagseftermiddag men jag försöker tänka goda tankar och fokusera på kvällen. för visst blir det väl fest, linnea? svara i din telefon vettja. laga mat kanske? jag är ju faktiskt ganska hungrig.

carousels twirl all around the exited youth, i do not mind at all. where tonight is a world full of thrills that can carry me up far above it all


hoes over bro´s, i miss you tonight guys.


how many times must a man look up, before he can see the sky?

ikväll håller jag mig hemma i all min tystnad och sparar mitt sällskapliga jag till morgondagen då planerna lutar åt att fira min födelsedag i förskott med en flaska vin i hand. galet är dock att jag under mitt förra inlägg hittar en länk till baltiska singelkvinnor som alltså har en hemsida vars motto lyder, sexy women from baltic countries ready move to sweden. jag har inte ens energi till att reflektera.

something in the way

det är en regnig dag idag, med all anledning, fan vad jag sorterar mitt liv i lådor och mappar.

and i'll gamble away my fright

fina stunder, ord och skratt med heidi och mattan idag. secondhand, kaffe, macka och inte ens blåsten i parken kunde förinta det vi har tillsammans.

the sun will shine all over again

beirut och paris gator får mig att fastna;

if a bird can sing with a broken wing you´ll learn to bend when the wind blows

jag tog mig idag åter igen en svängom i lund. lika okomplicerat som alltid slog inte det dagliga slaget mig i magen förrän jag satt på perrongen och högtalarna talade om försening och snabbare än jag hann tänka efter var jag fast i en flashback. hur som haver knackar det snart på min dörr och tobias ska hålla mig sällskap en kväll som denna. fyra dagar återstår av denna gången och jag ska nyttja dem till fullo från och med imorgon. jag ska inte låta det som varit påverka det resterande.

but, sooner or later, one of us must know. you just did what you're supposed to do. sooner or later, one of us must know that i really did try to get close to you

borta med vinden eller något annat jävla väderfenomen.

i was wrong from the start, from the bottom of my heart, i apologize

hemma ifrån hildefan, bacon, ägg, vindruvor, bröd och jävligt mycket smör. vi satt i mörke och lyssnade på gammalt, stämningsfullt och härligt så som rolling stones och jimi hendrix och bara trivdes. dessa brudar. vad skulle jag göra utan dessa absurda brudar?

the leaves may fall but the trees stay tall



paint it black

just nu är det kedjerökning, brunch och café hildeman

it´s hard to lay low in doggy dogs world

spenderade föresten några timmar i lund idag. måndag flyttar jag tillbaka vilket ska bli jävligt befriande. åhus in all it´s glory och sådant men stället ger mig miserabla tankar och stundvis kalla kårar.

foto: mattan


so why is paris burning?

galet låg kroppstemperatur. efter en timmes promenad och skitsnack med linnea funderar jag på om jag någonsin kommer sluta frysa? ska krypa under täcket dirr med varm chokladmjölk som ska få mitt hjärta att smälta, och åter igen, californication. imorgon ska jag vara sjukt nödvändig.

having a heart is full of pain

jag tittar på californication och längtar efter mitt okomplicerade lund.

a penny for every time my mind has mentioned your name

är det kanske dags för ännu en promenad för att lösa konflikterna i mitt huvud? först bjuder mamma på efterrätt och jag börjar redan tänka på sömn. dock kan några raska steg runt byn vara välbehövligt för sanningens situation som jag så väl kunde tänka ut för några timmar sedan men inte riktigt var kapabel till. jag skulle kunna kalla min sinnesställning för önsketänkande och efterklok. till mitt försvar hade jag andra planer än dem som skedde.


don´t settle with the demonds cuz they will never let you rest

ett glas oboy och fyra rostade mackor fick mig åter levande efter en helgalen kväll och natt. dansant trio utan den ena med föraktfulla blickar vid sidan om. idag var det walk of shame igen med hildefan i luren. jag och äspet börjar nästan få någon slags relation för att inte tala om de hälsosamma människorna man möter gång på gång.


a slow train is gonna change my way of thinking

hemtenta check och nu ska mamma laga mat till mig, jag duscha och sedan gå de få stegen bort till köpmannagatan, linnea och andra fina tjejer. nästan som ett kärt litet återseende i gammal anda. jag tycker iallafall det ska bli hur trevligt som helst och för första gången på ett bra tag har jag någonting att fira.

and admit that your problems is dying real soon

helt enkelt en galet vacker kvinna;

nobody puts baby in a corner

mamma spelar dirty dancings soundtrack på nedanvåningen. hungry eyes stör lite min koncentration men får mig också att le.

honey, do you have to ask?

vid två tiden inatt drog jag täcket över huvudet efter en lång promenad med hanna på alla äspets vägar och skogsvrår. det var isande kallt och vi analyserade isönder det manliga könet. väl i säng reflekterade jag i högst tre minuter sedan föll jag in i sömn för vad mer kunde jag göra? just som jag hade accepterat situationen bestämde gud sig för att jävlas med mig och han verkar vara chef i dagsläget så jag får stå ut med ständig magont. idag ska jag bli klar med hemtentahelvetet och sedan förtära vin med linnea. det förtjänar jag. god bless.


a girl´s gotta do what a girl´s gotta do

behöver promenera, snacka av mig. hanna är istan och jag behöver henne också så nu kör jag in och hämtar henne.

come gather round people

nu vankas det trerätters här hemma men först ska jag på förfrågan visa er hur min nyårsafton såg ut;


her body couldn´t keep you

macka, kaffe, hemtenta och tio jävla minus. what a day.

i got up and walked around

nytt år men fast i gamla vanor. chick-flickandes och halvsovandes hela dagen igenom. många människor tog nya tag idag vilket märktes runt halv två när hela åhus tydligen var ute och startade sitt hälsosamma liv. jag fick undra om höger-regeln även gäller på grusvägarna som leder ner till havet och om omkörning är oförskämt och ligger till grund som någon slags oskriven regel i samband med barnvagnar för nog kunde jag känna vibbarna utav sammanhanget. hur som, och som sagt, fast i gamla vanor. åt helvete dålig på att avsluta ting som inte känns avslutade. just nu gör det mest bara ont vilket både är patetiskt och onödigt.