dödens dag


i förrgår var våren på ingång


sagor för barn som är som du

ambivalent.

jag vill ha din ryggrad här

i en rastlös melankoli reser jag land och rike runt i en förevigad slags harmoni. jag spänner blicken i dig, lutar mig bakåt och ser dig ta illa vid. jag anammar din sysselsättning till förnedran och förmodar att livet lönar sig att leva. jag flämtar till när jag ser dina ögon brinna där förståelse för fenomen att bejaka tar vid. du bör men du borde inte och vi släcker nu den fackla vi lovat hålla vid liv.

this sleepyhead is now going to bed


förälskad


rödvin på söder


still dancing with myself


i lördags fyllde jag år i lund


dancing with myself


du gör mig lycklig


22


in your atmosphere

mannen i mitt hjärta som placerar smärtgränsen en nivå för högt väckte mig denna morgon och plågar mig med toner att må illa utav. han talar om att vaka vid sidan av en sjö och om att inte kunna gömma sig och nuddar med fingertoppen ovan det jag dagligen ber om ursäkt för. det fanns en dag då jag talade om hans toner och jämförde dem med magiska i ett alldeles för litet rum för oss båda två. röster var högljudda och trängde igenom väggar och störde närvarande närmanden. det passerade tidvis elakartade och tårfyllda veckor som jag senast i lördags förtällde en historia omkring. att få min själ berörd kan vara ett utav de enklare ting men att hugga tag i en kroppsdel och hålla fast årstider i efterhand är bra jobbat, till och med av dig.

there's a possibility

idag firar vi min födelsedag en tredje gång för att hålla fast vid en tradition. även denna kvällen minns jag kring vad som skedde på exakt samma kväll för ett år sedan och det har att göra med vem som snart ska dricka kaffe vid min sida och jag skrattar faktiskt inombords över förändringsfaktorer.

jag tänker aldrig på dig, bara ikväll

ett klockslag tickar förbi den verklighet att berövras på, broar bränns och jag har en stund som ekar i mitt huvud.

jag har en vacker vän


jag borde sova men kan inte så jag visar fotografier om året som gått


bildtext

time flies. time waits for no man. time heals all wounds. all any of us wants is more time.time to stand up. time to grow up. time to let go. time


breathless and on again. inside today, beside me today. around broken in two till your eyes shed into dust


i think we have a chance to make it right. keep it loose, keep it tight


it´s true, life will smile for you


people don´t live or die people just float


does the body rule the mind or does the mind rule the body?


we burnt to the ground, left a view to admire, hills reach for the sky


how can i be yours if you cannot be mine?

and always in time i'm never looking over my shoulder. i sing to you, i sing it to you. keeping heads above the water and feet into the shoes


my guilty pleasure i ain't going nowhere


this is not the sound of a new man or crispy realization, it's the sound of the unlocking and the lift away. your love will be safe with me

and if a double-decker bus crashes into us, to die by your side is such a heavenly way to die. and if a ten-ton truck kills the both of us, to die by your side, well the pleasure, the privilege is mine



jag borde sova men kan inte så jag skriver ord om året som gått

januari tog början vid ett slut och blev snabbt till februari som mörklade hela min realitet och jag funderade mest kring dystra tankar och blandade dem med vin. mars försökte sig på någon slags lycklighet men mest satte jag den ena foten framför den andra och undrade om jag någonsin skulle kunna vara kapabel att stå ordentligt åter igen. april lös med solsken och hopp och när maj kom tog livet mig med storm och jag tror jag log mest hela tiden. juni känns som en självklar eufori men för mig satte den härmed prägel på resterande sommarmånader som jag sedan i juli fastslog vara de bästa jag någonsin upplevt. med augusti kom avsked och det gjorde ont i magen ganska länge innan jag insåg mina misstag och njöt utav den sista solen och nyttjade det sista utav en vänskap. i september slog verkligheten mig som ett slag i ansiktet och jag såg mig leva kvar i drömmar och minnen ett tag för länge så medan oktober smög förbi tänkte jag mest tillbaka och sökte tröst och svar. november var därmed tvungen att bjuda på mer lycklighet än en annan höstmånad och jag kämpade för överlevnad och lyckades med nöd och näppe hålla skenet uppe. plötsligt var det december och årets sista månad där jag sammanfattade mitt liv på något dystert sätt genom att lova löften att aldrig hålla och se tillbaka på året som gått för att kunna konstatera denna livsomfattade berg och dalbana och tacka gud för sommarens banbrytande fyra månader då jag utan dem gett upp hopp om steg att ta innan realiteten tagit fart.

maja får mig att skratta högt i min ensamhet

när jag var liten så sa mina föräldrar att vi kanske skulle på semester till bulgarien, så gick jag runt och sa till alla att vi skulle åka till bosnien.

moa


igår


julia


until death do us part pt.3



until death do us part pt.2


here comes your man

fotografierna berättar om att jag i lördags upplevde en stund tillsammans med andra som berörde mig förevigt och framåt. en nära vän ingick i giftemål medan jag grät lyckotårar och tappade ordförråd.

until death do us part pt.1


i love you

idag har jag blivit firad med skridskoåkning och varm chokladmjölk på en bänk och ska snart fortsätta bli firad med cupcakes i en soffa.

jag fyllde år hemma hos måns


happy birthday

och idag fyller jag år.

slow change may pull us apart when the light gets into your heart


happy birthday, almost

ikväll firar vi födelsedag.

i wish i knew how it would feel to be free

inatt drömde jag drömmar om dig som sjöng. du höll min hand på samma sätt en annan gjorde för exakt ett år sedan. på så sätt kan man ana att livet stått still utan att utvecklas. jag minns helgen som komma skall som om den vore igår. den satt prägel på många månader framöver och jag har på känn att även detta års helg kan göra samma sak. konstigt vore väl om mitt huvud vore på skaft och tankar inte briljerade i osubstans men en stillsam helg får nog tacksamt vänta då jag i lust och fägring stor har en plan om att motbevisa för mina egna tankars skull. helgen för ett år sedan var en känslomässig berg och dalbana och jag minns mig både fatta tycke och insikt. helgen som komma skall ska motsägelsefullt vara så mycket mer och jag ska nog bli lagad jag också en vacker dag.

17.04


fading with the color you see in my face, coding crystals you can´t hide

när du häller vin över hela mitt badrum tar jag dig för given.

lights & music

vi spenderade igår timmar bredvid varandra. annat än positivt vore felaktigt att förtälla. du gör mig glad.

you´re the honey and my moon

det där med att läsa gammalt skrivna ord.

the sun is trying to kill the moon


that secret that you know, that you don't know how to tell. it fucks with your honor and it teases your head

det förgångna är en last att nudda vid men att ännu se som ett fragment av en livstid. jag berättar om saker som hänt som om de inte berör mig. jag nämner en sjuårings tårar men också en tjugettårings ångest. det är svårt att se ett samband med förbundna ögon och jag fallerar i för många vad var det jag sade. i en stor beundran tar jag steg utav förhoppning men anar en annan väg för mig själv. jag talar om självmord och jag resonerar kring missbruk. den jag ville vara har jag sedan länge lämnat bakom längst med en obrukbar terräng. jag ser spår tyna när jag vänder mig om men ser fram emot det liv någon utstakat för mig. jag är den som lägger över briljans på andra hellre än att ta det ansvar som faktiskt kommer med. det är så mycket man inte berättar, inga konsekveneser, inga bihang. jag skär dig med en kniv, det är min mörkaste dröm. jag omfamnar dig, det är bara ett önsketänkande. jag behöver se när ljusets skugga  blir till mörker men alldeles för ofta är jag upptagen men att sluta försöka minnas. jag skulle kunna ge dig min famn om du bara minns vem jag var. jag skulle kunna klä mig i din nakenhet om du bara såg mig passera din närvaro.

you never walk alone

det pirrar i min mage men jag anar att jag bara är hungrig.

one night, one love


att vakna till och på grund av idag


2010

jag kan dra många paraleller till hur det gamla året tog sin början och hur detta nya gjorde samma sak. alla lever vi i en hopplöshet och bygger livet på vita lögner som lätt förkrossas i en rökruta eller något annat difust. vad att vänta och vad som komma skall är som att hitta en nål i en höstack och vi vet ju alla hur den historian får sitt slut. vi åt trerätters runt ett bord och lät på något sätt sedan tolv timmar flyga förbi innan jag lade min tappra själ i en fotölj med en filt som upplevt mer intimitet än vad räknat med. ett talesätt blev till verklighet medan danssteg togs och svaller fick mynna ut i en säng på en ovanvåning. jag litar inte på nya år, det har jag lärt mig från de gamla. men en sak att förtälla och hålla sig fast vid är att jag hade jävligt roligt, och kan kan nog sträcka mig till att det var mitt bästa nyår hitentills.


i hope you don´t mind

det är någonting mellan mig och lov som gör att det infinner sig en genuin spänning som jag är lite lätt förbjudet förälskad i men imorgon tar det slut.